Wkonl

Hoe om te hurken in verlaten woning

Hurken, de praktijk van het leven in verlaten of onbezette ruimtes die een kraker niet wettelijk eigen, is een geweldige manier om te voorkomen dat het betalen van huur, als je bereid bent om het risico te nemen bent. Terwijl veel krakers worden routinematig verdreven, gearresteerd, geïntimideerd, of zelfs, in sommige delen van de wereld, geslagen of gedood, een aantal slagen om comfortabel lange termijn woningen te maken op iemand anders eigendom. Een paar zijn zelfs in staat om juridische bezit van hun geadopteerde opgravingen te nemen door middel van een proces genaamd "ongunstige bezit", of, in moeilijke tijden, blijkt eigenaar van een pand dat het kan worden in hun belang om iets uit te werken, ze zijn misschien wel alleen terughoudend omdat ze niet weten dat je - heb je referenties handig. Of je nu werkloos, onderbetaald, of gewoon buitengewoon zuinig, gehurkt kan de oplossing voor uw woonwensen zijn.

Stappen

Hoe om te hurken in verlaten woning. Kennen de wetten in uw regio.
Hoe om te hurken in verlaten woning. Kennen de wetten in uw regio.
 1. 1
  Kennen de wetten in uw regio. In vele rechtsgebieden, kraken is een criminele activiteit en kan je in de gevangenis. Op sommige plaatsen, met name het Verenigd Koninkrijk (hoewel Schotland is een uitzondering), kraken is legaal, zolang je bepaalde procedures volgen en te voorkomen dat het breken van andere wetten, zoals de inbraak.
 2. 2
  Vormen een groep. U kunt hurken zelf, maar is het beter om te hurken met minstens twee mensen, vooral in een landelijke omgeving. Dat gezegd hebbende, is het meestal het beste om een ​​kleine gemeenschap te bouwen of op zijn minst een paar vrienden met je te helpen de woning tegen dieven en andere bedreigingen te verdedigen en om het werk en de kosten van het handhaven van de plaats delen.
  • Kies je squat mates zorgvuldig. Beslissen wie je wilt leven met is een partij zoals het kiezen van een huisgenoot, behalve dat je nodig hebt om nog meer verstandig te zijn, aangezien er geen verhuurder of rechtspersoon machines waarmee geschillen te beslechten. U wilt medekrakers die dezelfde doelen hebben als u en die compatibele persoonlijkheden kiezen. U waarschijnlijk ook willen ervoor zorgen om squat mates die geen problemen met de politie of de buren veroorzaken kiezen.
  • Stel basisregels samen. Hoe meer je kunt strijken de spelregels voordat je vestigen in, hoe beter. Sommige kraakpanden, bijvoorbeeld, verbiedt het drinken van alcohol op het terrein, terwijl anderen mandaat dat elk lid besteden een bepaalde hoeveelheid tijd werken aan squat. Het is belangrijk dat u bij ons aan deze regels door samenwerking en compromis. Schrijf ze op, indien mogelijk, en hebben iedereen te ondertekenen.
 3. 3
  Zoek een plek om te hurken. Enkele voorbeelden van plaatsen om te hurken zijn verlaten ruimten, zoals opslagplaatsen, huizen, cafes en kantoren. De meeste ervaren krakers liever verlaten of onbezette ruimtes omdat eigenaars die niet langer gebruik maken van hun woning hebben minder kans om bezwaar aan iemand anders aan het gebruik van, en zijn daarom minder kans om juridische stappen te ondernemen tegen de krakers. Onder deze verlaten ruimtes, staatsnutsbedrijven gebouwen-met name die welke als gevolg van het falen van de eigenaar om te betalen in de regering het bezit kwam aanbieden belasting-vaak de beste kans op een langdurige woonsituatie. De meest voor de hand liggende teken van een gebouw niet bezet is een stalen deur of dichtgetimmerde ramen. Andere symptomen zijn zeer oude kranten in de voorkant, vandalisme, delen van het gebouw in verval, en losgekoppeld vermogen (controleer of de meter loopt).
 4. 4
  Geef de ruimte. Als u reden hebt om te geloven dat de ruimte wordt actief gebruikt of kan een gezondheidsrisico vormen voor u of uw squat mates, niet hurken het of proberen om het in te voeren. Bij de eerste van een gebouw, proberen een manier die niet vereist dat u 'inbreken' of anderszins veroorzaken schade aan eigendommen om ingang te vinden. Soms is de deur zal open zijn of ontbreken, maar op andere momenten kan het nodig zijn om door een raam in te voeren.
 5. 5
  Scope het uit. Eenmaal binnen, proberen om een ​​idee van hoe geluid de structuur is te krijgen en hoe veilig en comfortabel het zou zijn. Pas op grote structurele scheuren, slappe of gebroken plafonds of vloeren, of andere tekenen van ernstige schade. Natuurlijk, als het gebouw is veroordeeld, dat is vaak een goed teken dat het onveilig is, maar dat is niet altijd waar. Lees ook hoe goed geïsoleerd gebouw is-is het koel binnen op een warme dag of warm binnen op een koude dag, bijvoorbeeld-en zien als het lijkt alsof het zou kunnen worden gemaakt in een huis. Verwachten dat het pand te zijn vies, je kunt het op te ruimen, dat wel.
 6. 6
  Proef de ruimte die u koos voor een nacht, en te letten. Als je je veilig voelt, blijven hurken en doen alles wat nodig is om te zetten in een bewoonbaar gebied is. Sommige verlaten structuren hebben nog steeds stromend water of zelfs elektriciteit. Profiteer van deze.
 7. 7
  Beveilig het gebouw. Als je hoopt om het gebouw te gebruiken als een lange-termijn kraakpand, is het essentieel dat u het pand te beveiligen. Vervang kapotte ramen en deuren, indien mogelijk, en aan boord van hen als je kunt ze niet onmiddellijk vervangen. Verander de sloten op de deuren. In veel landen (bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar kraken is een civiele zaak, anders dan in de VS) deze stap zal u helpen een wettelijk recht om daar te vestigen. Als je kunt laten zien dat je inderdaad hebt bezit genomen van het gebouw, is het veel moeilijker om u te hebben uitgezet. In het Verenigd Koninkrijk, betekent dit dat de eigenaar zal moeten u naar de rechtbank.
 8. 8
  Reinig de plaats omhoog. Uiteraard wil je weg te vegen de lagen stof, zich te ontdoen van ratten of ander ongedierte, enz., maar je moet ook proberen om het pand bewoonbaar en comfortabel te maken. Niet alleen zal dit uw woonsituatie leuker, zal het in sommige rechtsgebieden, maken het moeilijker om u te hebben verwijderd, en het kan u helpen onderhandelen met de eigenaar als hij of zij opduikt. Patch gaten in de muren of het dak, breng in apparaten of krijgen de bestaande werken, misschien zelfs een likje verf of plant een tuin toe te voegen. Dit is je thuis, na alles.
 9. 9
  Proberen om nutsbedrijven te krijgen. Soms is het water en stroom zal op als je er bent, maar meestal is dit niet het geval is. Als je van plan bent een verblijf voor een tijdje, proberen om deze diensten weer ingeschakeld. In veel landen kan nutsvoorzieningen niet worden ontzegd alleen maar omdat je hurken. Toch is het meestal het beste om niet te dit feit te vermelden bij het omgaan met nutsbedrijven. Mogelijk moet u een borg betalen of betalen uit onbetaalde rekeningen van de vorige eigenaars. Als je gewoon van plan een kort verblijf, bent u waarschijnlijk het beste af niet proberen om hulpprogramma's krijgen als het ongewenste aandacht kan brengen aan jou.
 10. 10
  Beslissen hoe om te gaan met de buren. Er zijn twee tegengestelde manieren van interactie met buren. Welke u kiest moet afhangen van de omstandigheden van je squat.
  • Wees zo onopvallend mogelijk. Probeer ervoor te zorgen dat de buren niet eens merken dat je er bent. Dit kan vrij gemakkelijk afhankelijk van waar het kraakpand is gevestigd. Probeer om alleen via de achterdeur, of alleen in te voeren 's nachts, en zo stil mogelijk te zijn terwijl binnen het gebouw. (NB: In sommige staten, kunt u niet het feit dat je kraken als je verwacht om ooit nadelige bezit van de eigendom te nemen verbergen, omdat volgens sommige staatswetten moet je openlijk te leven op een woning die u niet zelf. verbergen van het feit dat je leeft daar kan invloed hebben op uw vermogen om negatieve bezit te nemen zodra de verjaringstermijn is bereikt. Maar who cares wat je buren denken in dit geval bent u naar aanleiding van de wet, en dat is wat belangrijk is.)
  • Bevriend uw buren, als u bereid bent om het risico te nemen. Als je van plan bent een verblijf voor een tijdje, zal iemand uiteindelijk ontdekt u, dus je kan net zo goed zijn upfront en positief over je aanwezigheid. Introduceer jezelf en laat de buren weten dat u bent verhuisd inch Zorg ervoor dat ze je zien maken van reparaties aan het gebouw of het opruimen van de werf. Indien u een vervallen uitstraling aan de buitenkant geweldig kan maken, zou je buren eigenlijk waarderen je. Als je genoeg hebt steun van de naburige bewoners / eigenaren, kunnen ze je steunen als je squat, indien wordt aangetast.
 11. 11
  Vaststellen van eigendomsrechten door middel van een proces genaamd "ongunstige bezit." Er zijn veel delen van de wereld waarin krakers legaal hebben opgedaan eigendomsrechten door middel van een proces genaamd "ongunstige bezit." In sommige gevallen kan dit betekenen dat het bezetten van een verlaten woning voor een bepaalde periode en / of het betalen van de belasting op onroerende goederen die de eigenaar niet te betalen. Dit is het uiteindelijke doel voor een langdurige kraken situatie, maar zeer zelden voorkomt. Onderzoek van de lokale wetten en ontdek welke stappen nodig zijn om uw hurken een legaal verblijf zijn. In Californië, bijvoorbeeld, je moet onroerende voorheffing betalen voor 5 jaar en hebben "gecultiveerd of verbeterd" de eigenschap om de eigendom te ontvangen. Uw beslaglegging op de gebouwen moet over het algemeen ook zichtbaar en duidelijk. De buitenkant van een kraakpand in Spanje. Let op de kraker symbool in de deuropening aan de linkerkant. Hoewel het bij het gebouw kleurrijk, lijkt goed onderhouden. In vele delen van de wereld, kunnen krakers een wettelijk recht op het onroerend goed te gebruiken als zij zorgen voor het en vestigen zich vestigen, en als gevolg krakers kan heel opvallend. Dit kraakpand is zelfs versierd met politieke boodschappen.

Tips

 • Zoek een bron van water. Als je het geluk hebt om een ​​plaats met stromend water te vinden, ben je klaar. Maar niet elke kraker is dit geluk. Het hebben van water is essentieel voor het maken van een kraakpand bewoonbaar.
 • U kunt hurken gebouwen te gebruiken als openbare ruimten. Niet alle kraakpanden zijn residenties. Sommige zijn sociale centra die de plaats van vergelijkbare diensten die anders ontbreken in de gemeenschap, bijvoorbeeld nemen, ruilhandel, bibliotheken, game kamers (gewoon gooien in een ping pong tafel), en ontmoetingsruimten.
 • In vele rechtsgebieden, kan de politie u te verdrijven alleen als de eigenaar daarom vraagt ​​en alleen als de eigenaar wettelijk vaststelt dat u geen recht om daar te zijn. Op sommige plaatsen, dit is moeilijker dan je zou denken, dus controleer uw juridische mogelijkheden als de dreiging van uitzetting weefgetouwen. Er zijn organisaties in veel landen beschikbaar die u kunnen helpen uw claim te verdedigen.
 • Je kunt erachter komen wie de eigenaar van een gebouw door een bezoek aan de plaatselijke assessor of de klerk en recorder. Deze informatie is meestal openbaar en kunnen u helpen bij het bepalen van de geschiktheid van een gebouw.
 • Probeer ervoor te zorgen dat u ten minste een of twee mensen in het gebouw te allen tijde tijdens de eerste stadia van een kraakpand. Dit zal helpen afschrikken dieven en vandalen, en het zal het moeilijker voor mensen om je lock-out.
 • Als de eigenaar wil dat je uit, probeer dan te onderhandelen met hem of haar van het veroorzaken van conflicten. Je zal een meer gunstige indruk te maken als u al opgeknapt het pand en als je leven een verantwoorde, low-key leven.

Waarschuwingen

 • Wees bewust van uw staat wetten en bereid zijn om de juridische gevolgen van het kraken te accepteren. Probeer te voorkomen dat het breken van andere wetten, zoals het beschadigen van eigendommen.
 • Onderzoekt de positie van uw staten inzake "rechten Kraker's". Krakers hebben rechten op de goederen die zij gehurkt op alleen als legaal gedaan. In Engeland en Wales, er is wat bekend staat als een opzegtermijn van een afdeling 6 kraker's rechten in het venster wat betekent dat de eigenaar kan je niet uitzetten zonder dat u naar de rechter, die enkele maanden kan duren (dit geldt alleen voor verhuurde / verlaten of commercieel onroerend goed - iedereen die normaal inneemt [of voornemens is te bezetten - zoals een nieuwe eigenaar of huurder] een woning [zelfs een huurder] kunt u bestellen om te vertrekken [met een straf van maximaal 6 maanden voor de weigering] of geweld gebruiken om het pand in te voeren). In Schotland, echter kraken is een strafbaar feit en kan resulteren in uw arrestatie. Florida wet raadt u aan om mededelingen te plaatsen dat het pand wordt belegerd.
 • Nemen stappen om jezelf te beschermen tegen dieven, vandalen, en anderen die je zou lastig vallen of proberen te leiden tot lichamelijk letsel. Kraken kan vooral gevaarlijk zijn als alleen uitgevoerd.
 • Raadpleeg een advocaat.
 • Weet illegale voorwerpen niet op het terrein.
 • Wetten met betrekking tot ongunstige bezit hebben meestal verklaringen die de persoon op te treden in "goede trouw". Kraken wordt niet beschouwd als te goeder trouw. Handelend in "goede trouw" meestal vereist enige legitieme aanspraak op het eigendom. In veel staten "goede trouw" is geen onderdeel van ongunstige bezit wetten. U kunt een eigenschap claimen door "kleur van de titel", wat betekent dat je papieren zijn ingediend bij de plaatselijke rechtbank waarin staat dat je hurken onder "kleur van de titel" met de datum begin van uw ambtstermijn. Volgens de wet in Florida, moet een woning continu onder vuur blijven voor 7 jaar zonder een ontruiming. U kunt ook nadelige bezit doen via 'bewering van recht ", wat betekent dat niemand wordt gebruikt of onderhouden pand.
 • Maak de squat duidelijk. Wees open en berucht met je squat, zolang je het legaal hebben gemaakt door het indienen van de nodige papieren met uw specifieke circuit court.
 • Britse wetgeving recent (2012) gewijzigd om ervoor te kraken strafbaar feit in plaats van alleen een burgerlijke zaak in woningen. Gehurkt in niet-residentiële gebouwen is nog steeds een civiele zaak, laat ze je gek!