Wkonl

Hoe te grote fotokopieën te maken

Hier een paar kneepjes van het vak alleen bekend bij degenen die werken in centra. Deze tips zullen u helpen om betere resultaten en hebben minder problemen bij het gebruik van kopieerapparaten.

Stappen

Hoe te grote fotokopieën te maken. Selecteer de juiste papiersoort voor de afdruktaak.
Hoe te grote fotokopieën te maken. Selecteer de juiste papiersoort voor de afdruktaak.
 1. 1
  Selecteer de juiste papiersoort voor de afdruktaak. Algemeen kopieën (thuisgebruik of conceptversies) kan worden afgedrukt op 20 lb. Gebruik inkjet papier voor inkjet kopieerapparaten en laser papier voor laserprinters. Multi-purpose papier is ok ook en kan werken in verschillende soorten machines. 24 £ papier is goed voor meer professionele of zakelijke documenten. Foto of glanzend papier is het beste voor foto's. Papier gewichten of diktes zijn 20, 22, 24, 28, 32, 50-60 lb +.
 2. 2
  Krijgt de hoogste helderheid nummer op de verpakking voor het witste papier. Nummers variëren van ongeveer 84 helderheid tot meer dan 100. Veel van de krant van vandaag is zuurvrij, maar controleer het etiket om zeker te zijn.
 3. 3
  Stapelen en neaten papieren te kopiëren met je handen en controleer of er geen randen uitsteekt, gevouwen, geniet, gescheurd, of losjes vastgebonden. Glad papier wordt makkelijk door de machine en heeft minder kans op het krijgen vastgelopen of beschadigd.
 4. 4
  Plaats de exemplaren in de bovenste feeder (meestal gezicht / bedrukte kant naar boven) of plaats het document op de glasplaat (gezicht / druk omlaag) naast de pijl. Er moeten papierformaat geleiders aan de zijkanten om u te helpen. Passen alle laden op maat papier je. Als het item te kopiëren klein is, plaats dan een wit blad achter het item om te voorkomen dat met behulp van overtollige inkt of het krijgen van grijze of zwarte schaduwen op kopieën.
 5. 5
  Kies de juiste lade lade / waar het papier uit zal worden getrokken. De meeste kopieerapparaten kunnen gebruiken letter (8.5x11) juridisch (8.5x14) of grootboek (11x17) formaat. Er is ook een kant invoerlade voor zwaar papier zoals glanzend fotopapier of wenskaart stock. Zet deze dus niet soort papier in de onderste lade. (Papier wordt vastgeklemd en kan het apparaat beschadigen.) Dit document moet worden uitgevoerd door middel van langzaam en op een zwaargewicht, glossy, of karton instelling. Transparanten moeten ook gebruik maken van deze lade, en hebben een speciale machine-instelling. Omdat transparanten zijn duidelijk, mag de machine niet herkennen, tenzij een transparantie instelling is geselecteerd.
 6. 6
  Selecteert u de helderheid bijstellen met een druk op de knop. Nieuws print, kleur naar zwart-wit, of foto's moeten worden verlicht. Lichte tekst, lichte kleuren, of potloodtekeningen moeten worden verduisterd om goed te laten zien.
 7. 7
  Gebruik de foto-instelling op de machine. Dit zal de beste detail te geven.
 8. 8
  Sommige kopieerapparaten automatisch sorteren, nieten of perforeren. Controleer de juiste instelling voor wat je nodig hebt.
 9. 9
  Vergeet niet dat kopieën afgedrukt beste uit een witte of lichte pastelkleurige origineel. Diepe kleur originelen (rood, groen, paars, blauw) zal grijs kopiëren en onleesbaar zal zijn. Gebruik witte originelen af ​​te drukken op papier van de kleur.
 10. 10
  Om vlekken of vlekken op de kopieën voorkomen, reinig het glas of gebruik maken van witte op uw originele voordat het kopiëren.
 11. 11
  Selecteer het aantal kopieën of sets die u nodig hebt.
 12. 12
  Druk op de grote knop kopiëren (meestal groen). Als er iets misgaat, is er meestal een rode stopknop, maar het kan de machine een paar seconden duren om te stoppen. Als de machine heeft meer info, zal een foutmelding verschijnen of als het papier is vastgelopen, zal de machine u de omgeving en kunnen er stappen moeten volgen om de gevangen pagina te wissen en verder.
 13. 13
  Pas de instellingen in de machine als uw exemplaar is niet hoe het u bevalt. Pagina's die zijn geript van een notebook (gescheurde randen) kan worden bewogen over of er kan een marge shift-knop op het apparaat om een ​​betere kopie te maken.

Tips

 • Gebruik verdoezelen, correctievloeistof (white out) of tape wit papier over gebieden die u niet wilt kopiëren. Altijd zeker naar tape alle randen naar beneden dus niets krijgt trok in de machine.
 • Kopieën zijn zo goed als het origineel. Als het origineel is in goede vorm, zullen de kopieën ook. Als het origineel al te donker, te licht, heeft typefouten, of is een slechte kwaliteit foto, zal de machine niet in staat zijn om dit te bevestigen. Gebruik een ander document of foto. Beschadigde foto's kunnen worden gescand en bewerkt met behulp van computersoftware.
 • Sommige copiers hebben een boek-modus of in staat zijn om meerdere beelden te maken op een pagina. Controleer ook mogelijkheden kopie te verminderen en te vergroten indien nodig.
 • Als een foto is te rood, (leeftijd / vervaagd) kunt u lager de kleur magenta in de kopie-instellingen. Het kan worden onder de tint / kleurverzadiging instelling. Cool voegt meer blauw, warm voegt meer rood. Speciale rode-ogen pennen (controleer de camera / foto dept van een winkel) kan donkerder de ogen in foto's.
 • Als het kopiëren van een krant of tijdschrift artikel met afbeeldingen aan de achterzijde (die kunnen voorkomen als ghosted beelden op uw kopieën), de eerste plaats uw origineel op de glasplaat van de kopieermachine en plaats dan iets donkers (of rood, zoals copiers zie rood als zwart of donkergrijs) op de bovenkant van het vel voordat u de klep sluit. Dit zal zelfs uit de kleuren op de achterkant en voorkomen dat de beelden verschijnen als geesten op uw kopieën.

Waarschuwingen

 • Als u kopieert op transparanten, zorgen ervoor dat u transparanten die speciaal gemarkeerde gebruiken "voor kopieerapparaten". Deze transparanten zijn gemaakt van plastic dat de hoge inwendige temperatuur van een kopieerapparaat kan verwerken. Goedkoper transparanten zal smelten op de machines en eisen dat een nieuwe drum worden aangeschaft. Afhankelijk van de kopieermachine, zal deze kost 375€ tot 2240€.
 • Laat white out drogen voordat het kopiëren. De vloeistof zal vasthouden aan de kopie glas en maakt vlekken op kopieën en is moeilijk schoon te maken uit het kopieerapparaat.
 • Nietjes, tape, gescheurde pagina's, etc. nodig voor het maken van kopieën te worden verwijderd of hersteld. Elke losse eindjes of gekartelde randen zullen komen te zitten in de machine of schade aan uw oorspronkelijke. Staples kan ook krassen op de kopie glas.
 • Boeken, tijdschriften, cd-hoesjes, sport kaarten, enz. en andere items die kunnen worden gekocht zijn meestal auteursrechtelijk beschermd. Controleer de voor-, achter-of onderkant van de items voor het auteursrecht info. Regering vormen, rijbewijzen, paspoorten en andere juridische documenten kunnen speciale regels voor het kopiëren. Neem contact op met uw staat wetten. Deze items mogen niet worden gekopieerd, tenzij de info zegt dat het ok. Kopieer centra zijn niet toegestaan ​​om dingen af ​​te drukken zonder schriftelijke toestemming of andere toestemming van degene die het item heeft gemaakt, of artikel. In bepaalde omstandigheden kunnen docenten, studenten, of de media een paar pagina's van een artikel af te drukken. Dit is de zogenaamde 'fair use. " Check this out voor kopiëren.
 • Professionele gesteld of studio's zijn ook copyrighted door de fotograaf of de onderneming (zelfs als je ze gekocht) en zal meestal zeggen op de rug 'niet kopiëren'. Sommige fotografen kunt u de aankoop van de auteursrechten en het gebruik van deze foto's als u wilt.