Wkonl

Hoe maak je op een conferentie presenteren

Een zeer nuttige en belangrijke manier dat professionals zoals wetenschappers, opvoeders, professionals en zakelijke leiders delen van informatie is door het presenteren op een jaarlijkse vergadering, conferentie of congres. Terwijl er een grote mate van variabiliteit in de methoden die worden gebruikt door de organisatoren om de inhoud voor een van deze gebeurtenissen te selecteren, de precieze details van waar je moet vertrouwd te raken met door hun documentatie te lezen, is er ook een gemeenschappelijk proces gevolgd door velen dat is algemeen van toepassing.

Dit artikel geeft een kort overzicht van de stappen die moeten kunnen worden gevolgd om een ​​voorstel voor te bereiden, zodat u kunt in aanmerking komen voor een slot op de agenda.

Stappen

Hoe maak je op een conferentie presenteren. Bepalen hoe de organisatoren selecteren inhoud.
Hoe maak je op een conferentie presenteren. Bepalen hoe de organisatoren selecteren inhoud.
 1. 1
  Bepalen hoe de organisatoren selecteren inhoud. Dit kan doorgaans worden bepaald door het controleren van de website van de conferentie of professionele organisatie. Indien die informatie niet beschikbaar is op de website, wees niet verlegen over het telefoneren of het verzenden van een email naar de organisatoren van de conferentie. Ze zijn bereid deze vragen en zal waarschijnlijk een pakket of een standaard antwoord tot u te zenden.
  • Sommige conferenties zullen alleen hebben uitgenodigd adressen. Dat betekent dat ze gewoon de presentatoren van experts die ze al vertrouwd zijn met. Deze conferenties zijn over het algemeen niet voor beginnende presentatoren. Mogelijke manieren worden uitgenodigd om te dienen in de toekomst kunnen zijn: het publiceren en presenteren van elders om reputatie op te bouwen in het veld en / of netwerken met de organisatoren van de conferentie.
  • Andere conferenties zal een oproep tot het indienen van voorstellen voorafgaand aan de conferentie te geven. Zij zullen dan selecteert u de inhoud van de ingediende voorstellen.
  • Conferenties kan ook een combinatie van uitgenodigde presentaties en inhoud gevraagd door middel van een oproep tot het indienen van voorstellen.
 2. 2
  Vraag een kopie van de call for proposals. De oproep tot het indienen van voorstellen moeten de verschillende soorten sessies beschrijven op de conferentie. Dit kan bijvoorbeeld zijn:
  • Uitgenodigd adres. Normaal gezien door iemand onderscheiden in het veld (dit kan duren tot ongeveer een uur lang).
  • Plenaire zitting of algemene sessie. Een sessie aanbevolen voor alle bezoekers van de conferentie. Niets is gepland om te concurreren met deze sessies (hoewel deze sleuven variëren afhankelijk van de context, kan ze duren ongeveer een uur tot een uur en een half lang).
  • Paper sessies. Dit zijn sessies waarin de presentator beschrijft de resultaten of de conclusies die uit onlangs voltooide werk. Het slot zou typisch 15 tot 30 minuten. Deze inhoud wordt meestal gevraagd door middel van een oproep tot het indienen van voorstellen of een Call for papers.
  • Poster-sessies. Deze sessies worden gehouden in een grote ruimte die is gevuld met grote prikborden die misschien zijn 4 meter hoog en 6 meter breed (het prikbord is verhoogd meerdere voeten van de vloer voor het eenvoudig bekijken). De inhoud voor elke afzonderlijke bulletin board wordt gevraagd door de oproep tot het indienen van voorstellen. In het algemeen, deze sessies draaien gedurende 1 tot 3 uur. De presentator wordt doorgaans verwacht door de poster voor een aanzienlijk deel van de sessie om de poster te bespreken met deelnemers die zullen circuleren van poster tot poster tijdens de sessie te staan. Dit is een uitstekend uitgangspunt voor beginners.
  • Workshops. Dit is een sessie waarin een methode of techniek te leren aan de deelnemers door een deskundige in het veld. Workshops kan lopen van 2 uur tot de hele dag. Terwijl de workshops kan worden gevraagd door de oproep tot het indienen van voorstellen, dit soort sessie is niet voor de beginner te presenteren.
  • Panels en debatten. Dit biedt een kans voor deskundigen in het veld met tegenstrijdige bevindingen of verschillende standpunten om hun ideeën te bespreken voor een publiek.
  • Vertonen hal. Dit verwijst naar betaald ruimte voor het tonen en verkopen van commerciële producten.
 3. 3
  Bestudeer het verzoek om voorstellen zorgvuldig.
  • Inhoud gevraagd zal zeker ook directory informatie zoals naam, adres, enz. Buiten dat, verwacht te worden gevraagd voor een presentatie titel en een abstract of samenvatting van de presentatie van 50-200 woorden. Sommige conferenties zal ook vragen om een ​​gedetailleerd document van 500 woorden tot 5 pagina's. Sommige conferenties zullen ook vragen om kwalificaties, zoals diploma (s) verdiend, professionele ervaring, professionele lidmaatschap (s), etc.
  • Wonen om vervaldata. Ze kunnen variëren van zo weinig als 3 weken voor de conferentie om zoveel als 1.5 jaar voor de conferentie.
 4. 4
  Dien uw voorstel precies zoals gevraagd en voorafgaand aan de vervaldag. Je kunnen worden gericht aan uw voorstel in te dienen voor blinde beoordeling. Dat betekent dat u niet uw naam of andere identificerende informatie in het voorstel (behalve natuurlijk, voor de naam en directory informatie sleuven op het voorstel formulier) moeten zetten. De reviewers zal de directory-informatie niet zien, noch zullen zij worden verteld wiens werk ze worden herzien. Zo zal het werk worden beoordeeld (in theorie) door de kwaliteit alleen, niet de reputatie (of gebrek aan reputatie) door de persoon indienen. Dit type beoordeling kan voordelig zijn om de persoon die uitstekend werk doet, maar niet in het veld welbekend.
 5. 5
  Wacht tot uw evaluatie te ontvangen. Een team van beoordelaars zal uw voorstel bestuderen en reacties (hoogstwaarschijnlijk) voor u bereiden.
 6. 6
  Bestudeer uw evaluatie zorgvuldig. Uw voorstel kan zijn:
  • Regelrechte geaccepteerd. Gefeliciteerd!
  • Aanvaard met aanbevelingen voor verbetering. Neem de reacties serieus en uw presentatie daarvan te verbeteren.
  • Verworpen met aanbevelingen voor verbetering en indienen voor een toekomstige conferentie (misschien volgend jaar).
  • Afgewezen.
 7. 7
  Volg de instructies. U krijgt instructies voor de voorbereiding van uw poster of praten ontvangen. Zorg ervoor dat u de instructies geleverd door uw conferentie te volgen. Lees ze ruim van tevoren in het geval u vragen of problemen die moeten verhogen met de organisatoren ruim voor de datum te hebben.

Tips

 • De termen conferentie, congres, en de jaarlijkse vergadering worden soms door elkaar gebruikt door verschillende organisaties.
 • Soms conferentie websites instabiel worden enkele dagen voor vervaldatum omdat zo veel mensen proberen om te dienen op hetzelfde moment. Voorkomen dat het missen van uw vermogen om te dienen op tijd te wijten aan de website instabiliteit door vroege indienen.

Dingen die je nodig hebt

 • Conference website of materialen