Wkonl

Hoe minder te spreken

Praat je te veel? Vindt u zelf gabbing op, zelfs als het duidelijk is voor u, dat iedereen in de kamer wil dat je mond houden? Je bent niet alleen. Hier zijn enkele tips om u te helpen minder praten en meer luisteren in sociale situaties of op het werk.

Stappen

Hoe minder te spreken. Luisteren naar wat andere mensen zeggen.
Hoe minder te spreken. Luisteren naar wat andere mensen zeggen.
 1. 1
  Luisteren naar wat andere mensen zeggen. Dat betekent niet alleen niet praten, betekent het actief luisteren en overwegen hun ideeën serieus. Heel vaak mensen die te veel praten de tijd door te brengen wanneer anderen spreken na te denken over wat ze gaat zeggen. Maak je geen zorgen over dat, gewoon luisteren.
 2. 2
  In plaats van onderbreken, geeft non-verbale feedback aan de persoon die u aan het beluisteren bent. Nod, lach, kantel je hoofd over zo iets aan de ene kant en kijk naar hen. U kunt ook laten zien dat u actief luisteren door er de nodige geluiden zoals "uh-huh" - maar niet meer doen!
 3. 3
  Bij pauzes optreden in de natuurlijke stroom van het gesprek, niet het gevoel dat je direct moet de leegte. Stilte is ok. Meestal is er omdat mensen verteren van wat al eerder gezegd is, of omdat het onderwerp is uitgeput.
 4. 4
  Stel vragen om een nieuw onderwerp in plaats van het houden van jezelf voort te initiëren. Door dit te doen, bent u interesse in mensen om je heen. Het maakt dat mensen zich goed voelen als hen wordt gevraagd een vraag die laat zien dat iemand heeft geluisterd naar hen of is geïnteresseerd in hen.
 5. 5
  Als iemand je een vraag stelt, antwoord ze en geef een beetje van jezelf aan het gesprek. De truc is om te stoppen voordat de ogen van mensen glazuur over. Als u denkt dat beginnen te gebeuren dan vraag iemand anders om hun mening, of trekken ze in het gesprek door hen uit te nodigen om iets dat je weet is relevant te delen.
 6. 6
  Denk na voordat je spreekt. Geef jezelf altijd drie seconden voordat je begint te praten om te vragen of je bijdrage aan de conversatie is relevant. Als het niet, blijf rustig.
 7. 7
  Woorden zijn macht, ze trillen zo spreken teveel verwijdt de macht binnen als van invloed op ons vermogen om te focussen, hoe meer we praten hoe meer onze gedachten afdwalen als resultaat wordt het steeds moeilijker om onze gedachten te beheersen.
 8. 8
  Merkt altijd mensen die spreken minder meer bereiken, dat is een universeel observatie, zeer succesvolle mensen zijn goede luisteraars eerste en misschien wel matige speakers.

Tips

 • Zeg tegen jezelf dat je hebt twee oren en een mond en dat je moet luisteren en dienovereenkomstig spreken.
 • Vergeet niet dat het beter is te zwijgen en hebben de wereld denkt dat je een dwaas, dan om je mond open en verwijder alle twijfel.
 • De meeste mensen die te veel praten doen omdat ze angstig zijn. Uitzoeken wat je bezorgd over bent en het aanpakken van het probleem zou een goede weg vooruit zijn. Niet te veel drinken bij sociale functies. Alcohol lost de tong, verwijdert remmingen en stompt het verstand.